RSS
Κινηματογραφική Ομάδα της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

  • Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

    Le Passe - Το Παρελθόν (2013)

    Με τους Bérénice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa, του Asghar Farhadi - 130 λεπτά
    Μία σχέση εξ αποστάσεως. Μια οικογένεια με 2 παιδιά. Ένα ερωτικό τρίγωνο γεμάτο ανατροπές υπό τη σκηνοθεσία του Farhadi που μας φέρνει αντιμέτωπους με μία σειρά από προβληματισμούς σχετικά με τη σύγχρονη κοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις.
    Drama
  • Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

    High Noon - Το Τρένο θα Σφυρίξει Τρεις Φορές (1952)

    Με τους Gary Cooper, Grace Kelly, Thomas Mitchell, του Fred Zinnemann - 85 λεπτά
    Ο σεριφης της πολης μαθαινει οτι ενας κακοποιος που ο ιδιος ειχε συλλαβει,επιστρεφει για να κρατησει την υποσχεση του: να τον σκοτωσει. Κατα τη διαρκεια της αναμονης ανακαλυπτει οτι κανεις απο τους κατοικους της πολης δεν ειναι διατεθειμενος να τον βοηθησει.
    Western
  • Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

    Jodaeiye Nader az Simin - Ενας Χωρισμός (2011)

    Με τους Peyman Moaadi, Leila Hatami, Sareh Bayat, του Asghar Farhadi - 123 λεπτά
    Αποτελεί την έκπληξη του 2011. Απέσπασε 53 από τα 71 βραβεία που προτάθηκε, μεταξύ των οποίων ένα όσκαρ και μια χρυσή σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Στην ταινία θίγονται τα καθημερινά ζητήματα τιμής, κοινωνικής ευπρέπειας, ευθιξίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και συμμόρφωσης με τα θεϊκά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Ιρακινός λαός. Πρόκειται για έναν λαό με διαφορετική κουλτούρα και αντίληψη στα ίδια ακριβώς ζητήματα που απασχολούν και εμάς σαν σύνολο αλλά και οποιονδήποτε άλλο λαό.
    Drama
  • Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

    Τα Κόκκινα Φανάρια (1963)

    Με τους Τζενη Καρεζη, Γιωργος Φουντας, Μαιρη Χρονοπουλου, Δημητρης Παπαμιχαηλ, του Βασιλης Γεωργιαδης - 132 λεπτά
    Στην κακοφημη περιοχη, Τρουμπα, του Πειραια βλεπουμε απο κοντα την καθημερινη δραστηριοτητα ενος οικου ανοχης. Η ταινία περιστρέφεται γύρω από την καθημερινή ζωή τεσσάρων γυναικών αυτού του οίκου που έχουν θάψει τα όνειρά τους και έχουν πάψει να ελπίζουν σε μία αξιοπρεπή ζωή και εργάζονται κάτω από την προστασία της Μαντάμ Παρή.
    Δραματική
  • Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

    -

  • Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

    Dallas Buyers Club (2013)

    Με τους Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto, του Jean-Marc Vallée - 117 λεπτά
    1986 κι ο ηλεκτρολόγος από το Τέξας, Ron Woodroof μαθαίνει από τον γιατρό ότι πάσχει από τον ιό του Aids. Μη θέλοντας να καταθέσει τα όπλα, ξεκινάει μια μεγάλη μάχη με το ιατρικό κατεστημένο, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας, στους οποίους θα είχαν πρόσβαση και άλλοι ασθενείς της ίδιας νόσου.
    Drama
  • Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

    Μάρτυς Κατηγορίας - Witness for the Prosecution(1957)

    Με τους Tyrone Power, Marlene Dietrich, Charles Laughton, του Billy Wilder - 116 λεπτά
    Η ταινία του Billy Wilder είναι η καλύτερη μεταφορά κειμένου της Agatha Christie στην οθόνη. Ξεπερνά ακόμη και τα επικά Murder on the Orient Express και Death on the Nile κυρίως γιατί ο σκηνοθέτης απέδωσε με ακρίβεια και διακριτικότητα τα χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών της ιστορίας, κινητοποιώντας τον θεατή να ερμηνεύει κάθε φορά τις σκοτεινές προθέσεις τους. Ο σκηνοθέτης δεν αρκέστηκε στο να αφηγηθεί την αστυνομική ιστορία η οποία από την μάνα της (και μιλάμε για πολύπειρη στο είδος, μάνα) μας εγγυάται ανατροπές και εκπλήξεις.
    Mystery
 
Copyright 2009 Κ.ο.φ.ε.π. All rights reserved.
Free WordPress Themes Presented by EZwpthemes.
Bloggerized by Miss Dothy