RSS
Κινηματογραφική Ομάδα της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

  • Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

    Donnie Darko (2001)

    Με τους Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnell, του Richard Kelly - 133 λεπτά
    Η μελαγχολία θα ξεχυθεί και θα συνεπάρει τη διάθεσή σου, ενώ η ανατριχίλα δεν θα σε εγκαταλείψει παρά μόνο μετά από το πέρας των τίτλων τέλους. Ιδιαίτερο σε μορφή, ιδέες και συναισθήματα, σαν τον πρωταγωνιστή του, θα συνδυάσει ευφυώς την επιστημονική φαντασία με το ψυχόδραμα.
    Δράμα, Επιστημονικής Φαντασίας
  • Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

    The Hunger Games: Φωτιά - The Hunger Games: Catching Fire (2013)

    Με τους Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, του Francis Lawrence - 146 λεπτά
    Εκτός από τις όποιες κοινωνικές, πολιτικές ή και ηθικές προεκτάσεις που παρουσιάζονται στον βιβλιακό/ταινιακό μικρόκοσμο, η «Φωτιά» δεν παύει να είναι και μια ζουμερή περιπέτεια φαντασίας με ένα πλούσιο καστ, έξοχες ηθοποιϊκές επιλογές (Harrelson, Sutherland, Tucci, Philip Seymour Hoffman), γρήγορη σκηνοθεσία , εξαιρετικό soundtrack και μια Lawrence με οσκαρικό αέρα που κερδίζει πάλι τις εντυπώσεις.
    Επιστημονικής Φαντασίας
  • Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

    2 Guns (2013)

    Με τους Mark Wahlberg, Denzel Washington, Paula Patton, James Marsden, του Baltasar Kormakur - 109 λεπτά
    Δύο αξιωματικοί από διαφορετικές υπηρεσίες, ο ένας αστυνομικός της δίωξης και ο άλλος των μυστικών υπηρεσιών του πολεμικού ναυτικού, αναγκάζονται να συνεργαστούν. Κανείς, όμως, δεν γνωρίζει ότι ο άλλος είναι μυστικός ομοσπονδιακός πράκτορας.
    Δράση
  • Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

    -

  • Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

    The Breakfast Club

    Με τους Emilio Estevez, Anthony Michael Hall, Johnson Judd Nelson, Molly Ringwald, Ally Sheedy, Paul Gleason, του John Hughes - 97 λεπτά
    Είναι Σάββατο, του 1984 αλλά πέντε νεαροί μαθητές θα αναγκαστούν να αποχωριστούν από τα άγρια χαράματα τα μαξιλάρια τους και να θέσουν τους εαυτούς τους στο έλεος του διευθυντή Vernon . Ένας ένας καταφθάνουν στο σχολείο, με συναισθήματα που κινούνται από την αδιαφορία έως την απελπισία, για να εκτίσουν την ποινή τους: 9 ώρες όμηροι του άδειου κτιρίου. Δεν τους επιτρέπεται να μιλήσουν, δεν τους επιτρέπεται να εγκαταλείψουν την αίθουσα και, το χειρότερο από όλα, πρέπει μέχρι το τέλος της τιμωρίας να γράψουν και μια έκθεση με θέμα «Who you think you are». Πέντε διαφορετικές προσωπικότητες, πέντε διαφορετικές κοσμοθεωρίες, πέντε τρόποι να ανεχθείς τον αυταρχικό Vernon αλλά και να αναλάβεις τις συνέπειες των πράξεών σου.
    Δραματική, Κωμωδία
  • Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

    Neotpravlennoye pismo (1959)

    Με τους Tatyana Samoylova, Evgeniy Urbanskiy, Innokentiy Smoktunovskiy, του Mikhail Kalatozov - 97 λεπτά
    Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Valeri Osipov. Ανθρώπινες συμπεριφορές που αγωνίζονται για κάτι μεγαλύτερο από τους εαυτό τους και συντρίβονται από τη δύναμη της φύσης.Ρωσική ταινία του 1960.. από ένα σκηνοθέτη που κατηγορήθηκε από το καθεστώς της χώρας του. Εξαιρετική σκηνοθεσία ανυψώνει την τραγωδία σε μονοπάτια πνευματικά που οδηγούν στην όποια λύτρωση. Ο σκηνοθέτης Mikhail Kalatozov, γνωστός για τις δεξιοτεχνικές και συναισθηματικές ταινίες του, ίσως ποτέ να μην έκανε μια πιο οπτικά εκπληκτική ταινία από το Letter Never Sent. Μια παραμυθένια περιπέτεια εξερεύνησης και επιβίωση όπου τα τέσσερα μέλη μιας γεωλογικής αποστολής, στις ερημιές της αχανούς Σιβηρίας ψάχνουν για διαμάντια. Εκπληκτικός ευρυγώνιος φακός με ένα τολμηρό πλάνο δημιουργεί μια λαμπρή κινηματογραφία, ένα συναρπαστικό κομμάτι της κινηματογραφικής ιστορίας και μια περιπέτεια ανώτερης τάξης.
    Περιπέτεια, δράμα
 
Copyright 2009 Κ.ο.φ.ε.π. All rights reserved.
Free WordPress Themes Presented by EZwpthemes.
Bloggerized by Miss Dothy