RSS
Κινηματογραφική Ομάδα της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

4+1 ταινίες για το καλοκαίρι από την Κ.Ο.Φ.Ε.Π.Π!

Το καλοκαίρι είναι άμεσα συνδεδεμένο με θάλασσα, έρωτα και πολλές αναμνήσεις. Οι περισσότεροι, σχεδόν πάντα, μέσα στις καλοκαιρινές μας διακοπές έχουμε  χρόνο να απολαύσουμε την 7η τέχνη, είτε βρισκόμαστε στην ταράτσα κάποιου σπιτιού είτε μέσα στο δωμάτιο με κλιματισμό στο φουλ. Τα γούστα ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και, σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε σε αυτό το άρθρο όλο το θεματικό εύρος.

Παρακάτω, η Κ.Ο.Φ.Ε.Π.Π διάλεξε πέντε ταινίες καλοκαιρινής απόδρασης για να δείτε!

Stand by me (1986)
Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την καλοκαιρινή μας λίστα η ταινία αυτή, η οποία, συντρόφευσε -για πολλούς τουλάχιστον από εμάς- τα παιδικά μας καλοκαίρια. Μια ταινία άρρηκτα συνδεδεμένη με το θερινό σινεμά.Το Stand by me, ίσως, είναι μια από τις πιο κλασσικές ταινίες που μπορείς να απολαύσεις μέσα στον Αύγουστο. Η ταινία βασίστηκε σε βιβλίο του γνωστού Στίβεν Κίνγκ. Η όλη θεματική της ταινίας ξετυλίγεται γύρω από την περιπέτεια τεσσάρων αγοριών φίλων που αναζητούν το πτώμα ενός εξαφανισμένου παιδιού. Η δύναμη της φιλίας, η νοσταλγία είναι μερικά από τα κύρια θέματα που θίγονται. Πρόκειται για μια ταινία που μιλά απευθείας στην ψυχή μας και είναι σίγουρο πως αφήνει το στίγμα της ως μια από τις πιο ευχάριστες ταινίες της εποχής.

Kings of summer (2013)

Το Kings of summer είναι άλλη μια ταινία που κινείται στα ίδια περίπου πλαίσια με την προηγούμενη. Στην ταινία παρακολουθούμε τρεις έφηβους που μέσα σε μια μέρα του καλοκαιριού αποφασίζουν πως μπορούν να ανεξαρτητοποιηθούν χτίζοντας ένα σπίτι στο δάσος. Μακριά απο κάθε καταπίεση και υποχρέωση που θα είχε κανονικά να αντιμετωπίσει ένα παιδί. Στην συγκεκριμένη ταινία ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη δόση τρέλας που μας θυμίζει τις εφηβικές μας εμπειρίες, τα χρόνια ερωτικών απογοητεύσεων, ανησυχιών και εξεγέρσεων.

Call me by your name (2017)


Ω ναι! Αυτή η ταινία ταιριάζει απόλυτα με όλες τις αισθήσεις του καλοκαιριού. Μέσα από την οθόνη μεταφέρονται οι γεύσεις, οι μυρωδιές και οι ήχοι του. Η ταινία διαδραματίζεται στην Ιταλία, εκεί ο έφηβος Έλιο , όπου διαμένει στο εξοχικό του, βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός ακαδημαϊκού, του Όλιβερ. Λένε πως οι πιο δυνατοί έρωτες είναι αυτοί του καλοκαιριού . Το Call me by your name έρχεται να υπογραμμίσει την παραπάνω πρόταση καθώς δείχνει την αγάπη από μια άλλη οπτική γωνία. Ένας ακόμη λόγος για να δείτε την ταινία είναι η εξαιρετική μουσική που ντύνει την ταινία. Ίσως ένα από τα πιο όμορφα soundtrack , μελαγχολικό, καλοκαιρινό, γεμάτο με αναμνήσεις ( ακούστε το εδώ).

Moonrise Kingdom (2012) 

Όταν έχεις υπέροχο κάστ και το συνδυάζεις με απίστευτα χρώματα και απόλυτα σωστά σχεσιασμένα πλάνα -λες και έχουν βγεί απο πίνακα ζωγραφικής- προκύπτει το Moonrise Kingdom. Η ταινία του Γουές Άντερσον μας αφηγείται τον καλοκαιρινό έρωτα δύο εφήβων .Το καλοκαίρι του Άντερσον δεν είναι μια εποχή του χρόνου, είναι η νοσταλγία για μια εποχή της ζωής μας που δε θα επιστρέψει ποτέ, για την εποχή της αθωότητας τότε που το να χορέψεις στην παραλία μπορούσε να σε σημαδέψει για πάντα. Αυτά, και ακόμη περισσότερα συναισθήματα.
 
Only lovers left alive (2013)

  Πώς θα μπορούσατε να φανταστείτε τον έρωτα ανάμεσα σε  δύο βρικόλακες; Οι εξαιρετικοί, Τίλντα Σουίντον και Τομ Χίντλεστον, δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν καλύτερα το γνήσιο  και αυθεντικό έρωτα. Η ταινία βέβαια δε μένει μόνο σε αυτό και δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται. Πρόκειται για μια ταινία- εικαστική πανδαισία που αγγίζει σώμα και πνέυμα μέσα απο την ρομαντική ιδέα της αγάπης. Η μουσική της ταινίας θα σας ταξιδέψει στην Ανατολή, θα σας μαγέψει και ταυτόχρονα θα σας αιχμαλωτίσει μέσα στο μεγαλείο της. Το Only lovers left alive σίγουρα αξίζει μια θέση στις κορυφαίες ταινίες του καλοκαιριού!
Της Μαρίας Μερκούρη
 
Copyright 2009 Κ.ο.φ.ε.π. All rights reserved.
Free WordPress Themes Presented by EZwpthemes.
Bloggerized by Miss Dothy