RSS
Κινηματογραφική Ομάδα της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

  • Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

    Το Τανγκό των Χριστουγέννων - The Christmas Tango (2011)

    Με τους Γιάννης Μπέζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Στάνκογλου, του Νίκος Κουτελιδάκης - 102 λεπτά
    Δεκαετία του 1970… είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Οι σκέψεις, όμως, του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου. Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους.
    Δραματική
  • Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

    Amarcord (1973)

    Με τους Magali Noël, Bruno Zanin, Pupella Maggio, του Federico Fellini - 123 λεπτά
    Amarcord που στα ρομανιόλ σημαίνει «θυμάμαι». Μια ημιβιογραφική και κωμικο-δραματική ταινία για την εφηβεία που εκτυλίσσεται στο Μπόργκο Σαν Τζουλιάνο, πολύ κοντά στα αρχαία τείχη του Ρίμινι. Μια εξαιρετική αναπαράσταση της φασιστικής δεκαετίας του ’30, που μέσα από τις περιπέτειες μιας παρέας εφήβων που ανακαλύπτουν τη σεξουαλικότητά τους γελοιοποιείται κάθε είδους εξουσία, από εκείνη του σχολείου μέχρι της φασιστικής αρχής και της Καθολικής Εκκλησίας. Ο Φελίνι βρισκόταν στο απόγειο της δημιουργικότητάς του, με αποτέλεσμα η ταινία να είναι ένας καταιγισμός χρωμάτων και εικόνων που συμπληρώνονται από τις ωραιότερες μελωδίες του Νίνο Ρότα. Χαιρετισμός σε μια όχι και τόσο αθώα εποχή, λίγο πριν παραδοθούν τα πάντα στη λαίλαπα του πολέμου και του θανάτου.
    Δραματική
  • Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

    Στο Στέκι της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών και ώρα 21:00 θα σας πούμε τα ΚΑΛΑΝΤΑ! Μια εκδήλωση με τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, χορούς και ένα θεατρικό σκετς.

  • Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

    The Wolverine (2013)

    Με τους Hugh Jackman, Will Yun Lee, Tao Okamoto , του James Mangold - 126 λεπτά
    Εντελώς απροετοίμαστος και άγνωστος μεταξύ αγνώστων στην Ιαπωνία, ο Γούλβεριν θα αντιμετωπίσει την υπέρτατη δοκιμασία, σε μια μάχη μέχρι θανάτου που θα τον αλλάξει για πάντα. Ευάλωτος για πρώτη φορά, θα αγγίξει τα όρια τόσο στις σωματικές όσο και στις συναισθηματικές τους δυνατότητες, αφού θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο το φονικό σπαθί των σαμουράι, αλλά και έναν εσωτερικό αγώνα ενάντια στην ίδια του την αθανασία, για να αναδυθεί και πάλι δυνατότερος από ποτέ.
    Δράσης
  • Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

    Blackadder's Christmas Carol (1988)

    Με τους Rowan Atkinson, Tony Robinson, Miranda Richardson, του Richard Boden - 43 λεπτά
    Μια διαφορετική χριστουγενιάτικη ιστορία, καθώς ο φιλικός κύριος Ebenezer Blackadder μετατρέπεται στον κακό σκρούτζ βλέποντας στον ύπνο του τους προγόνους του να του μιλάνε.
    Κωμωδία
 
Copyright 2009 Κ.ο.φ.ε.π. All rights reserved.
Free WordPress Themes Presented by EZwpthemes.
Bloggerized by Miss Dothy