RSS
Κινηματογραφική Ομάδα της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

  • Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

    A perfect murder - Ένας τέλειος φόνος (1998)

    Με τους Michael Douglas, Gwyneth Paltrow, Viggo Mortensen, του Andrew Davis - 107 λεπτά
    Ο Steven Taylor (Michael Douglas) είναι ένας μεγιστάνας της Wall Street. Φαίνεται αφοσιωμένος στη γυναίκα του. Δεν είναι. Η γυναίκα του Emily Taylor (Gwyneth Paltrow) φαίνεται μια πιστή σύζυγος. Δεν είναι. Κι όταν ο σύζυγος εκβιάζει τον εραστή της γυναίκας του (Viggo Mortensen) για να τη σκοτώσει, μοιάζει με τον τέλειο φόνο. Όμως δεν είναι. Στην πραγματικότητα λίγα πράγματα είναι όπως φαίνονται...
    Θρίλερ
  • Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

    Incendies - Μέσα από τις Φλόγες (2010)

    Με τους Lubna Azabal, Melissa Desormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, του Denis Villeneuve - 130 λεπτά
    Δύο δίδυμα αδέρφια ταξιδεύουν στη Μέση Ανατολή για να ανακαλύψουν την ιστορία της οικογένειάς τους, και να εκπληρώσουν τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους. Μια εξεζητημένη καλλιτεχνική δημιουργία, που αρνείται πεισματικά το χαρακτηρισμό «κίβδηλη» και η συγκεντρώνει μέσα της το σκελετό της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.
    Δραματική
  • Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

    Λεωφορείο Ο Πόθος - A Streetcar Named Desire (1951)

    Με τους Marlon Brando, Vivien Leigh και Kim Hunter, του Elia Kazan - 122 λεπτά
    Μια σπουδή για το πάθος και την απιστία, τον ανεκπλήρωτο πόθο και την ευθραυστότητα της ψυχικής ισορροπίας, τη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τη λογική από την παράνοια. Υποδειγματική διασκευή του καλύτερου θεατρικού έργου του Τένεσι Γουίλιαμς, σε μια ταινία που τιμήθηκε με 4 Όσκαρ κι άφησε εποχή για τη ζωώδη παρουσία του νεαρού Μάρλον Μπράντο.
    Δραματική

  • Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

    The Wolverine (2013) ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ

  • Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

    Will (2013)

    Με τους Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Μαρίνα Γεωργάκη, Απόστολος Βουλγαρίδης, του Μυρτώ Μότση - 20 λεπτά
    Η μοναχική ζωή ενός εσωστρεφούς επιστήμονα διαταράσσεται όταν μέσα από μία αναλαμπή της τύχης γνωρίζει τον έρωτα. Εντελώς ειρωνικά, όταν η αγάπη του χάνεται με τρόπο μη αναστρέψιμο, συνειδητοποιεί το αληθινό δώρο που αυτή του προσέφερε.

    Μαύρη Κωμωδία
  • Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

    Κρητικό γλέντι στην Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών. Το διοργανώνει ο σύλλογος Κρητών φοιτητών Πάτρας “Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ”. Με τους: ΜΙΧΑΛΗ ΑΛΕΦΑΝΤΙΝΟ (λύρα τραγούδι), ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ (λάουτο-τραγούδι),ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΜΑΚΗ (κιθάρα), ΓΙΩΡΓΟ ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗ (κρουστά)

  • Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

    Υποβρύχιο U-96: Επιστροφή στην Κόλαση - Das Boot (1981)

    Με τους Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer, Klaus Wennemann, του Wolfgang Petersen - 209 λεπτά
    Η ταινια ειναι βασισμενη σε αυτοβιογραφια του Γκυντερ Μπουχχαϊμ, αλλα και μονο το γεγονος οτι προερχεται και παρουσιαζει την γερμανικη πλευρα την καθιστα ακρως ενδιαφερουσα. Π.χ. οταν μετα την βυθιση δυο βρετανικων καραβιων φαινονται στη θαλασσα επιζωντες Άγγλοι να ζητουν απελπισμενοι βοηθεια, ο καπετανιος διαταζει «πισω μισοταχως», κατι αδιανοητο για αμερικανικη παραγωγη… Εδω ο Πετερσεν δεν σκηνοθετησε ενα ακομα δραμα, αλλα μια φοβερα αυθεντικη, εξοχα παιγμενη, καθαρα αντιπολεμικη ταινια με απιστευτα δυνατες εικονες. Μια σπανια κινηματογραφικη εμπειρια.
    Δράμα, Περιπέτεια
 
Copyright 2009 Κ.ο.φ.ε.π. All rights reserved.
Free WordPress Themes Presented by EZwpthemes.
Bloggerized by Miss Dothy